AIDA presentaties

Meer informatie over AIDA: Achtergrond info AIDA-AVG Scanner

In februari 2021 heeft Azami samen met Volkshuisvesting Arnhem een Corponet Kennisbite sessie verzorgd, hier kunt een een verslag van de sessie lezen: Corponet Kennisbite - Archief opschonen met AI(DA)


AVG wetgeving

 

De Autoriteit Persoonsgegevens publiceert op haar website algemene informatie over AVG, de verantwoordingsplicht en het bewaren van persoonsgegevens: 

AP - algemene informatie AVG  

AP - verantwoordingsplicht

AP - bewaren van persoonsgegevens


AIDA-AVG Scanner

Als Azami BV hebben wij AIDA ontwikkeld: Artificial Intelligence Detection Algorithm.

AIDA bestaat uit een set van algoritmes op basis van kunstmatige intelligentie en machine-learning om AVG gevoelige data te identificeren en verwijderen. In de afgelopen jaren hebben we met AIDA bij 15 woningcorporaties een schoning van hun digitale archief uitgevoerd. Op projectbasis en tegen een fixed-fee (te betalen na afloop!) kunnen wij miljoenen documenten door onze AVG scanner halen, identificeren waar AVG gevoelig materiaal staat, en de afgesproken schoningsacties uitvoeren van niet-essentiële persoonsinformatie. Denk aan het weglakken van BSN nummers, paspoort-scans, woorden die duiden op religie, medische gegevens, strafverleden, sexuele geaardheid, urgentieverklaringen, politieke voorkeur, etc. Dit concept wordt ook wel 'data-minimalisatie' genoemd. 
E-mailen
Bellen