AIDA

AIDA is onze AVG-Scanner op basis van kunstmatige intelligentie. Met AIDA kunnen wij uw digitale archieven doorzoeken op AVG gevoelige content zoals paspoorten, BSN nummers en sinds eind 2022 ook inkomensgegevens. Na goedkeur wordt gevonden content geschoond: de niet-essentiële persoonsinformatie in uw gegevensbestanden kunnen wij op efficiente wijze met AIDA voor u verwijderen!   

Bij 17 woningcorporaties hebben wij met AIDA tot nu toe 62.000.000 pagina's geschoond van paspoorten, BSN nummers, inkomensgegevens en andere privacy-gevoelige AVG categorieën.  Bij sommige klanten voeren we een jaarlijkse schoning uit. Klanten hebben vaak een verplichting om inkomensgegevens de eerste 18 maanden goed te bewaren, en vragen ons daarna ze juist jaarlijks te verwijderen.


 

  

Digitale archieven en de AVG wetgeving

Woningcorporaties, gemeenten en tal van andere organisaties gebruiken digitale archieven om gegevens met en over hun klanten op te slaan. Deze digitale archieven bevatten daardoor vaak veel specifieke persoonsgegevens, vastgelegd in PDFs, Worddocumenten en andere bestanden. BSN nummers, kopie-paspoorten, rijbewijzen, inkomensgegevens, verwijzigingen naar religie, gezondheid, etc.

De Autoriteit Persoonsgegevens eist via de AVG-wetgeving van 2018 dat organisaties de privacy van klanten zo goed mogelijk beschermen, onder andere door alleen voor de overeenkomst essentiële persoonsinformatie te bewaren. Niet-essentiële persoonsinformatie dient te worden vernietigd. En daar hebben we AIDA voor ontwikkeld: het identificeren en (na goedkeur) verwijderen van privacy-gevoelige data.

Nieuwsberichten 

Register here

Presentation: BC Holland Housing Innovation Lab

25 May 2023: Jointly with customer Thuisvester, Azami presents the GDPR cleaning project we did for Thuisvester, to a group of Canadian housing-associations. 

Members of the Canadian BCNPHA: welcome to attend!


AIDA mijlpaal: 1.5 miljoen PIDs & BSNs

5 april 2023: met AIDA hebben we nu 1.5 miljoen paspoorten en BSNs in totaal verwijderd! Met AIDA schonen wij digitale archieven van onnodige (niet-essentiële) AVG-gevoelige gegevens. Op uw verzoek lakken wij die weg of verwijderen de pagina. We schonen ook verwijzingen naar religie, sexuele geaardheid, politieke voorkeur etc. Met Azami-AIDA beschermen we uw systemen hiermee tegen (zeer actuele!) diefstal van persoonsgegevens. 'Want wat je niet hebt, kan ook niet gestolen worden!'Project afronding Vanhier Wonen

22 maart 2023: We hebben AVG schoning van Vanhier Wonen afgerond. Vanhier Wonen is actief in omgeving Voerendaal en werkt met E-Content. De schoning heeft Azami geïntegreerd met Van Dinther uitgevoerd!

Project afronding Servatius Thuis
19 februari 2023: We hebben de AVG schoning van het archief van Servatius Thuis vorige week goed kunnen afronden. De medewerkers van Servatius werken in een archief dat geschoond is van PIDs en BSNs.Vivare shared-directories geschoond

27 januari 2023: Meestal doorzoekt AIDA het DMS van klanten, en nu voor de eerste keer mochten wij shared-directories door AIDA laten doorzoeken. Het ging om 4 miljoen pagina’s van woningcorporatie Vivare. Naast het AVG-schonen hebben we ook in een bubble-graph zichtbaar gemaakt in welke folders de meeste paspoorten en BSNs te vinden waren. Aan de klant, Sander Weijl van Vivare, geven we hiermee inzicht waar de meeste privacy-gevoelige gegevens zitten. Of beter gezegd: zaten.


Nieuwe klant: Vanhier Wonen

10 januari 2023: Vanhier Wonen heeft ons de opdracht gegund om samen met Van Dinther het E-Content archief te schonen op paspoorten, IDs en BSN nummers.Nieuwe klant: Wonen Breburg
5 januari 2023: Wonen Breburg heeft ons de opdracht gegund om samen met Van Dinther het E-Content archief te schonen op paspoorten,  IDs, BSN nummers en inkomensgegevens.


62.000.000 pagina's bereikt

23 december 2022: Azami heeft in de afgelopen 5 jaar 62.000.000 pagina's gescand. Daarbij hebben we meer dan 1 miljoen BSNs, paspoorten en inkomensgegevens geschoond. De documenten en archieven van onze klanten zijn hierdoor veiliger en beter AVG-beschermd.

Want wat je niet hebt, kan ook niet gestolen worden.Afronding project: Vidomes

23 december 2022: het was pittig doorwerken, maar voor de kerst hebben we samen met Van Dinther het AVG schoningsproject  voor Vidomes afgerond.

Benchmarks

18 december 2022: Het aantal gevonden paspoorten en BSNs en Inkomensgegevens heeft een duidelijke correlatie met het aantal VHEs van een woningcorporatie. Per 10.000 VHE vinden wij ongeveer 35.000 BSNs, 14.000 paspoorten en 32.000 Inkomensgegevens zoals salarisstroken, IB-60 formulieren, UWV verklaringen etc.Afronding project: Thuisvester

13 december 2022: vorige week hebben we de AVG schoning van Thuisvester afgerond. We hebben het volledige project uitgevoerd op de servers van Thuisvester, die hiervoor ook extra rekenkracht via Azure ter beschikking hebben gesteld. Normaal draaien we AIDA op onze eigen supersnelle server, voor ons was het technisch interessant dat Thuisvester ons uitnodigde om het project op hun Azure-omgeving te mogen uitvoeren.

Project afronding: Oosterpoort

15 november 2022: vandaag hebben we de AVG-schoning van het E-Content systeem van Oosterpoort Wonen samen met Van Dinther succesvol afgerond.


Afronding project: Beveland

5 augustus 2022: het AVG schoningsproject voor Beveland Wonen hebben we succesvol afgerond. Met AIDA hebben we de E-Content omgeving van Beveland in een gezamenlijk project met Van Dinther geschoond.Nieuwe klant: Oosterpoort Wonen

14 juli 2022: Oosterpoort Wonen heeft ons vandaag de opdracht gegund om samen met Van Dinther het E-Content archief te schonen op paspoorten,  IDs en BSN nummers.

Nieuwe klant: Servatius Thuis

6 juli 2022: Wij gaan bij onze nieuwe klant Servatius hun digitaal archief schonen op de gebruikelijke categorieën: PIDs (paspoorten, ID bewijzen en rijbewijzen) en BSNs. Het contract is getekend, het project is al begonnen. Maastricht here we come!Nieuwe klant: Woonopmaat

5 juli 2022: Woonopmaat heeft ons opdracht gegeven om samen met Van Dinther hun E-Content archief te schonen op paspoorten,  IDs en BSN nummers.

Nieuwe klant: Woonwaarts

2 juni 2022: Woonwaarts heeft de opdracht gegeven hun E-Content DMS archief met AIDA te schonen. We gaan deze opdracht samen Van Dinther rechtstreeks in het archief van Woonwaarts uitvoeren.E-mailen
Bellen